Navn: Marte Frøyhaug
Alder: 21 år
Bosted: Trondheim
Studerer: Lektor i samfunnsfag
Underviser: Norsk, 9. klasse

Vi har gleden av å presentere vår aller første månedens underviser! Marte er valgt ut som underviser denne måneden på grunn av hennes store engasjement i undervisningen og de gode tilbakemeldingene fra eleven hennes.

 Hei Marte! Gratulerer med å bli Learnlink.no’s aller første månedens underviser! Hvordan føles det?
- Takk takk. Det føles veldig bra!

 

Så Marte, fortell litt om deg selv. Hva gjør du når du ikke studerer eller underviser hos Learnlink?
- Jeg er glad i å være sosial, så jeg tilbringer mye tid med venner. Ellers liker jeg å være i aktivitet - for eksempel turer i skogen eller den klassiske smidig-gruppetimen på SiT. I tillegg har jeg nå et frivillig verv i UKA, der jeg jobber med arrangementer som kurs, foredrag og show. Det tar mye tid, men er veldig gøy!

 

Hvorfor ønsker du å jobbe som underviser?
- Det er fint å få litt praksis annet enn den som tilbys gjennom studiet. Det er en deltidsjobb som både er morsom og meningsfylt, og gir meg mye mer tilbake enn det andre typiske deltidsjobber for studenter ville gjort. I tillegg er det fleksibelt, noe som passer min hverdag godt.

 

Hva liker du best ved å undervise?
- Det aller morsomste er å se fremgang hos eleven, og føle at relasjonen lærer-elev blir bedre. I tillegg synes jeg det er gøy når jeg har mulighet til å lære litt selv også.

 

Din yndlingslærer da du gikk på skolen - hva gjorde han/hun riktig?
- Hun var morsom, personlig og ikke redd for å få et vennskapelig forhold til elevene sine. Dette gjorde at hun fikk respekt, og at elevene ønsket å prestere for å gi noe tilbake. På mange måter var hun mer enn en underviser, for hun ga så veldig mye av seg selv. Hun felte for eksempel noen tårer da elevene hennes fikk sekser på matteeksamen. I tillegg var hun konkret og direkte, så det var aldri tvil om hva vi skulle gjøre.

 

Har du noen tips til andre undervisere hos Learnlink.no?
- Tenk alternativt, og varier undervisningsmetodene. Bruk god tid på å bli kjent med eleven, så du forstår hvordan han/hun lærer best. Sett deg godt inn i pensum før du underviser, og ikke minst: gi av deg selv, vær morsom og engasjert!

 

Hver måned velger vi i Learnlink.no ut en underviser som har utmerket seg, til å bli månedens underviser. Engasjement, kreativitet, tilbakemeldinger fra elever og foreldre samt en velutfylt profil er faktorer vi tar i betraktning. Månedens underviser blir belønnet med et diplom som er synlig på profilen.

Logg inn