Barna bare gamer

Hør og se alle episodene fra podcasten

Barn med funksjonsnedsettelser med Hege Tegler

Hege Tegler er mamma til tre barn, og et av de har en funksjonsnedsettelse. Hun liker godt boktittelen "jeg lever et liv som ligner deres", og gjennom TikTok kontoen hennes gir hun oss et morsomt innblikk i familiehverdagen og mammalivet. 

Barn og sosiale medier med Psyktdeg

Psykolog Maria Østhassel skapte SoMe-profilen Psyktdeg for å dele budskap om psykisk helse på en plattform der barn og unge faktisk er. Det er umulig å skjerme barna fullstendig fra det digitale livet og farene vi vet de kan møte på. Derfor må vi voksne ta ansvar for å holde oss oppdaterte på hva som er kult og viktig for de unge!

Matteglede med Max Lunde Hauge

Var du glad i matte da du gikk på skolen? Veldig mange voksne har et negativt forhold til matte, og kanskje overfører vi det ubevisst til barna før de får gjort opp sin egen mening. Max Lunde Hauge studerer matematikk og mener at tidlige positive opplevelser med matte kan gjøre stor forskjell.

Velge en utradisjonell vei med Oskar Fjørtoft Sandanger

Hvor lett er det å være ung og interessere seg for noe annet enn det alle andre holder på med? Oskar vokste opp i en liten bygd der fotball stod i sentrum, men fant sin greie på scenen.

ADHD med Håvard og Nils Lilleheie

Hvordan er det å få diagnosen ADHD og hvordan er det å være forelder i prosessen? Håvard Lilleheie og sønnen hans Nils deler sine erfaringer fra hverdagen og skolegangen!

Evnerike barn med Jørgen Smedsrud

Skolen er ofte dårlig på å tilrettelegge for barn med stort læringspotensiale, selv om de har et like stort behov for tilpasset undervisning som alle andre barn. Forsker Jørgen Smedsrud forteller om konsekvensene det kan få for barna, og deler sin innsikt om denne gruppen elever!


Dysleksi med Åsne Midtbø Aas

Dysleksi begynner å bli en kjent lærevanske for foreldre og lærere. I dag finnes det gode hjelpemidler for barn som har diagnosen, men det er likevel store forskjeller i tilretteleggingen fra skole til skole. Åsne Midtbø Aas er pedagog og jobber i Dysleksi Norge og har selv barn med spesifikke lese- og skrivevansker. Hun maler et bilde av hverdagen med dysleksi og lærer oss også litt om dyskalkuli.

Frafall i skolen med Tellef Tveit

Frafall i skolen er et problem vi ikke helt har funnet løsningen på her i Norge. Tellef Tveit er medgrunnlegger i Learnlink, et ungt selskap som driver med tilpasset undervisning. Han tror vi må se frafallsproblematikken allerede på barneskolen, og forebygge tidlig.

Barna bare gamer kommer snart!

Urte og Emma jobber med barn og læring, og hører mye om hvordan det er å vokse opp i dag. Teknologien gir spennende muligheter, men gjør også at verden blir litt vel stor for et ungt menneske. Jentene vil utforske temaer som barn møter i hverdagen sammen med andre kloke hoder, og gi deg mer innsikt i barnas verden!

Har du spørsmål eller innspill til podcasten? Kontakt oss på podcast@learnlink.no