SkattereglerFor deg som er Personlig Lærer

Som underviser for Learnlink.no er du selv ansvarlig for å skatte av inntekten din. Bare rolig, det er veldig enkelt!

I selvangivelsen din har du et felt som heter "Annen inntekt". Du fører enkelt og greit pengene du har tjent gjennom Learnlink.no inn der.

I henhold til norsk lovgivning kan hver husstand utbetale 6000 kroner til undervisere. Du trenger altså ikke betale skatt før du har tjent mer enn dette fra eleven din.

Les mer om det skattefrie beløpet her.

Etter du har tjent 6000 kr fra hver av elevene dine, må du betale skatt. Dette er likevel svært enkelt - det eneste du trenger å gjøre er å fylle inn beløpet du har tjent under “2.1.5 - Annen Inntekt” i selvangivelsen. Det er ikke nødvendig med dokumentasjon.

Les mer om “Annen inntekt” her.

Hvorfor må jeg gjøre dette selv?

Hovedideen i vår forretningsmodell er å minimere manuelt arbeid, og la dataprogrammer gjøre mesteparten av arbeidet. Skatt og avgift er det dessverre ikke mulig å helautomatisere ennå. Derfor lar vi underviserne selv gjøre det. Til gjengjeld tjener de litt bedre hos oss.

For deg som kjøper undervisning

Du som kjøper undervisning, må ta hensyn til skatteregler for arbeid i hjemmet. Hovedsaklig går dette ut på at du må føre beløpet du har kjøpt på selvangivelsen. Les mer på Skatteetatens sider.
Handlehvitt har også en god guide for å gjøre dette.

Logg inn