Slik blir barna glade i koding

Skrevet av

Skrevet av Emma Eriksson

2/21/2022

Programmering hjelper oss med å forstå hvordan verden fungerer og har revolusjonert vitenskapen. Med fagfornyelsen og innføringen av koding i skolen blir kunnskapen allemannseie, men vi har fortsatt en stor oppgave foran oss - vi må få barna til å bli interesserte i koding. Skolen må ta ansvar for at de gir barna engasjerende kodeundervisning, men det er også ting du kan gjøre hjemme for å gjøre de nysgjerrige på programmering.

Vis den praktiske bruken

Koding kan brukes til så mangt. Det inngår blant annet i dataanlyse, finans, AI, maskinlæring og app- og spillutvikling. Kreative felt nyter godt av de teknologiske framstegene programmering muliggjør, så hvis du har barn med en kunstnerisk side kan dette være veien inn. Barn som liker å bygge og skape kan inspireres av de imponerende virtuelle og fysiske byggverkene programmering har åpnet for.

Prøv et kodespill

Det kommer stadig flere undervisningsspill på markedet som kan hjelpe dere med å lære koding. Scratch er en populær plattform som benytter seg av blokkprogrammering, en enkel form for koding. Det passer for barn fra 8 års alder, men også litt eldre nybegynnere.

For de som liker hjernetrim og puzzle spill er Baba is you verdt å prøve. Her skal du flytte karakteren Baba inn i mål ved å navigere rundt objekter og stadig redefinere verdien av disse objektene. Spillet passer for store og små, men krever etterhvert litt tålmodighet og logikk.

Bli med på kodekurs!

Den desidert morsomste måten å lære koding på er sammen med likesinnede, av en kode-ekspert, i spill man digger. Det får man på kodekursene våre! Vi bruker spill barna allerede kjenner godt og liker som grunnlag for å lære de programmering. I Roblox kan de lage egne spill og samarbeide om oppgaven med andre kreative barn. I Minecraft lærer de å skape en verden med koding. I sommer tilbyr vi også for første gang kurs i robotikk med Lego! Morsom læring øker motivasjonen og gir flere muligheter for mestringsopplevelser.

La programmering bli barnas nye favoritt fritidsaktivitet, og meld de på kodekurs.

Les mer om leksehjelpLes mer om leksehjelpLes mer om leksehjelpLes mer om kodekursLes mer om kodekursLes mer om kodekurs