FAQ - Slik fungerer det

Learnlink er et norsk selskap som spesialiserer seg på kodekurs for barn og unge. Kursene hos Learnlink baserer seg på læringsplattformer som Minecraft Education og Roblox Studio, og alle digitale kursløp foregår gjennom vår egen digitale plattform app.learnlink.no. 

I tillegg til digitale kodekurs, arrangerer vi også kodecamp i ferier! Disse foregår i fysiske lokaler, og er perfekte ferie-aktiviteter hvor barna møtes, spiller og bygger nye digitale verdener sammen. 

Hvem passer kurs med Learnlink for?

Kursene fra Learnlink er laget for barn som har en interesse for spill, gaming og data! 

Alle kursene fra Learnlink er laget med én grunntanke: Barn skal ha muligheten til å lære å skape verden, ikke bare leve i den. Kursinnholdet passer best for barn mellom 8 og 13 år.

Hva koster det? 

Et online-kurs fra Learnlink koster totalt 4470 kr.
Vinterferiekurs: 3490 kr.
Sommerferiekurs: 3990 kr.
Online sommerferiekurs: 3490 kr.

Hva inngår i online-kurset?

Hva er aldersgrensen?

Vi har kurs for både nybegynnere og viderekomne: 

Roblox 1: 10-13 år - nybegynner

Roblox 2: 10-13 år - viderekomne

Minecraft (Blokk): 8 - 9 år - nybegynner (visuell programmering for de yngste)

Minecraft (Python): 10-13 år - nybegynner


Om barna ikke er gamle nok riktig enda, ta gjerne kontakt med oss likevel. Vi kan legge deg i en liste slik at du kan få beskjed når tiden nærmer seg! Bare send en melding i chatboksen på nettsiden, så tar vi det videre derfra.


Hvordan foregår et online-kurs med Learnlink?

Etter at dere har valgt kurs, barna har fått tildelt et team og det er 1 uke til oppstart, vil du få en SMS av PRO med beskjed om å logge deg inn på app.learnlink.no. Derfra vil du få beskjed om de viktigste tingene dere må ha på plass før kickoff. All kommunikasjon med oss går via oversikts-siden i appen, men for å gjøre det enkelt for deg å følge med, sender vi deg en SMS når nye beskjeder kommer inn. 

Når du logger inn i appen, vil du finne link til Zoom-rommet for dagens sesjon, og det eneste du må gjøre selv er å starte Discord og Roblox Studio/Minecraft. Vi guider deg hele veien og forteller deg hvordan du installerer. 

Når barna er satt i gang er det bare å lene seg tilbake, eller gjøre som mange foreldre gjør; sette seg med barna og lære koding sammen med de! 


Hva lærer man på kurs?

På kodekurs med Learnlink har barna det sosialt og morsomt, samtidig som de lærer essensielle egenskaper i koding og spillutvikling. 

På våre Minecraft-kurs lærer deltakerne kodespråket Python, et tekstbasert kodespråk som er veldig utbredt. I tillegg har vi lansert et kurs for de yngste (8-9 år) som lærer barna Blokk-programmering (visuell koding). På Roblox-kursene er målet at barna skal lære seg å publisere sitt eget spill gjennom plattformen Roblox Studio.

Feriekursene holdes i sommer- og vinterferien, varer i 1 uke, og holdes i utvalgte perioder, mandag til fredag fra 09:00 - 15:00, hovedsakelig i Oslo. 

Utforsk sommerens kodekurs her

Les gjerne mer om alle kurstilbud her, og om du skulle ha noen utfyllende spørsmål er vi bare et par tastetrykk unna i chatten. 

Hvem er PROs?

Vi kaller dem PROs, men for barna blir de forbilder! Våre PRO’s er motiverte toppstudenter i realfag, og ved siden av studiene er det deres jobb å være engasjerende og motiverende veiledere for barna de underviser.

Kunne du tenke deg å bli en PRO? Les mer her

Hvor lenge varer det pr gang?

Online kursene som holdes etter skoletid (mandag-torsdag) varer i  90 minutter. Søndagskursene varer i 3 timer fordelt på 6 ganger. Innholdet og læringsutbyttet disse kursene er de samme :) 

Hvor lenge varer et kurs?

Online-kursene varer i totalt 12 eller 6 uker. Om du velger tilbudet vi har etter skoletid varer kurset i 1,5 timer. Om du velger kursene som går på søndager varer disse i 3 timer av gangen 6 ganger.
Feriekursene varer i 1 uke, med program hver dag.

Kommer barnet mitt til å interessere seg?

JA! Barn i dag vet hva koding er - selv om de kanskje ikke vet hva det betyr og hvordan man kan gjøre det i praksis.  

Hva skjer hvis barnet mitt er sykt, og går glipp av en økt?

Sykdom skjer! Til de fleste kurs kan du følge kursløpet i appen, og ta igjen tapte sessions med videoer fra oss. Bare logg deg inn, scroll ned til session-oversikten og klikk deg gjennom videoer, challenges og kodesnippets. Sjekk gjerne også ut vår Youtube-kanal her.

Har dere kurs i feriene?

Fysiske kurs holdes i feriene - vinter, sommer og høst!
Her møtes barna hver dag i 1 uke for å spille, har det gøy og bygge sammen. Siste kursdag er foreldredag, hvor barna viser frem det de har laget! Barna elsker det, og foreldre synes det er flott at barna får hele pakken i ferien: Læring, sosialt samvær og mestringsfølelse. 

Feriekursene koster totalt 3990 kr.

Planlegger du sommerferien til barna allerede nå? Vi holder kurs i sommerferien! Lokasjoner: Tietoevry Fornebu og BI Nydalen. Les mer her

Praktisk

Er dette i skoletiden?

Nei, kursene holdes etter skoletid! Er du tidlig ute med å bestille, kan du fritt velge tid etter hva som passer kalenderen deres. Og ikke for å skryte, men vi har hørt at kurs med Learnlink er en skikkelig kul fritidsklubb å være med på.

Ny kursoppstart i uke 18 - sikre din plass nå!

Når holdes kursene?

Kursene holdes mandag til torsdag og på søndager. Kurs etter skoletid har to oppstarts-tidspunkter, klokken 16:00 og 18:00. Kursene på søndager starter kl 13:00. Hele kursoversikten med oppstartsdatoer finner du her

Kan jeg velge fritt dag og tid?

Ja, men vi anbefaler deg å være tidlig ute! Vi ønsker å tilpasse gruppene slik at det er deltakere på samme alder og samme nivå, så noen ganger kan man oppleve å få tildelt kurs på annen dag enn primært ønsket.

Hvordan deles barna inn i grupper?

På kurs med Learnlink skal barna ha det gøy og sosialt samtidig som de lærer, og dette tar vi høyde for i gruppeinndelingen! I bestillingsskjemaet stiller vi deg noen spørsmål om barnet ditt, og denne informasjonen er behjelpelig når vi setter barna i teams, og delegerer en PRO. 

Vi vet for eksempel at jenter og gutter utvikler seg forskjellig, så om du skulle ønske å delta på et rent jentekurs med en kvinnelig PRO, er det bare å notere dette i bestillingsskjemaet, så skal vi gjøre så godt vi kan å sette sammen et jenteteam :)


Hvordan betaler jeg? (Online kurs)

Du kan velge mellom å betale hele kurset nå, eller dele opp betalingen i 3 deler. Velger du delbetaling vil du få tilsendt 3 fakturaer på 1490 kr hver. Du vil få tilsendt den første med en gang, den andre fakturaen etter 1 måned og den tredje fakturaen etter 2 måneder. Enkelt og greit, og oversikten ser du når du logger inn i app.learnlink.no.


Teknisk

Hvilken plattform bruker dere?

Vi bruker Minecraft Education Edition for å lære Python og blokk-koding, og Roblox Studio for å lære kodespråket LUA. Når du skal starte et kurs logger du inn på Learnlink.no, det er der du kan se fremgang, kursinnhold, og kommunisere med PROs. 

Kan man bruke det som blir lært på deres kurs for å modde Minecraft?

Nei, ikke foreløpig.

Hva slags utstyr trenger jeg/barnet mitt?

Kan man bruke Chromebook?

Nei.  Heller ikke iPad eller nettbrett. Du trenger mus og tastatur for å bli en ekte superhelt i koding! iPad eller nettbrett kan til nøds benyttes til zoom, hvis ikke datamaskinen har webkamera. 

Hva trenger jeg av apper / software?

Zoom og Discord må lastes ned før kursstart. Lisens til Roblox Studio trenger man ikke, og lisens til Minecraft Education Edition får du av oss før kursoppstart. 


Jeg har Minecraft - trenger jeg å laste ned noe?

Ja, vi bruker ikke gaming-versjonen av Minecraft, men en plattform som heter Minecraft Education Edition. Lisens til denne er inkludert i kurset, og du vil få mer informasjon om dette før kursstart. 


Kan jeg teste det en gang for å se om det faller i smak?

Vi har ingen prøvetid i Learnlink da kursene våre holdes live, men for å gi deg et innblikk i hvordan en session foregår, se gjerne denne videoen med vår super-PRO Max!

Å være med på kurs hos Learnlink skal være en morsom, lærerik og sosial opplevelse for barna! Barna blir raskt kjent, og vi vet at gode team = de som jobber sammen, og spiller hverandre gode. Når dere melder opp til kurs, bør dere altså være klare for å være med på hele kurset. Men såklart, om noe spesielt skulle skje underveis som hindrer dette, skal vi såklart hjelpe med å finne en løsning. 


Hvem står bak Learnlink?

Learnlink er et selskap født og oppvokst i Oslo, som spesialiserer seg på motiverende, sosial og morsom læring. Vårt mål er å gi barn og unge de riktige verktøyene for å skape verden, og ikke bare leve i den. Det som startet med leksehjelp har nå vokst seg til å bli Norges beste kursplattform hvor barn og unge lærer fremtidsrettede egenskaper, ved bruk av spillplattformer som Roblox Studio og Minecraft. Les gjerne mer om teamet bak Learnlink her.