Hjelper elever før eksamen: – Mange sliter med matte

Rundt eksamenstider blir vi nedringt av foreldre og elever som trenger hjelp, spesielt med matematikk. Med nettundervisning er det enkelt å få oppfølging av en lærer, og de fleste bruker det hele skoleåret for å sikre at de henger med på skolen.

Vil dere prøve nettundervisning? Book en uforpliktende kartleggingstime her.

Billigere å treffes på nett

De over 300 personlige lærerne som jobber for Learnlink har nettundervisning med skoleelever i hele landet. De fleste av lærerne er studenter ved Oslos universiteter, og de har alle toppkarakterer i fagene de underviser i. Tellef Tveit og Lina Tran underviser begge i matematikk, og hjelper både elever som sliter med motivasjon i faget og elever som vil sikre seg de beste karakterene.

Les mer om våre personlige lærere her.

– Jeg har jobbet på skole og så at det var mange elever som ikke hang med og som trengte ekstra hjelp, men det blir fort dyrt å betale for at folk kommer hjem til deg. Med Learnlink møter vi elevene der de er, på nett, forteller Tellef.

Learnlink bruker et egenutviklet digitalt verktøy der lærer og elev kan se og høre hverandre og skrive på en interaktiv tavle. Ettersom undervisningen er digital behøver ikke lærer og elev å bo i samme by, og dermed kan Learnlink finne den beste læreren til hver elev.

De personlige lærerne kan relatere seg til utfordringene elevene har og jobber derfor mye med mestringsfølelse.

– Jeg har hatt to i standpunkt og seks på eksamen, og vet hva det vil si å ikke mestre noe, forteller Tellef.

Mange ønsker mattehjelp

De aller fleste som tar kontakt med Learnlink trenger hjelp med mattefag. De sliter med å knekke mattekoden på egenhånd.

– Man er avhengig av jevn regning gjennom hele semesteret og å løse mye oppgaver gjennom hele semesteret. Alle som har mengdetrening i matte har mulighet til å knekke koden, sier Lina som underviser rundt 30 elever ukentlig.

I eksamenstiden merker Learnlink en stor økning og får henvendelser fra mange foreldre og elever. Flere sier de skulle ønske de startet lesingen til eksamen tidligere, og Learnlink oppfordrer til å droppe skippertaket og jobbe jevnt. men håpet er ikke ute selv om eksamen er rundt hjørnet.

– Det viktigste er å hjelpe dem, få ned pulsen og vise at det ikke er jordens undergang. Og forhåpentligvis kan vi motivere til å bruke hele skoleåret på å forberede seg til eksamen, oppfordrer Tellef.

Lina og Tellef underviser begge i matte. Foto: Sverre Saabye/TV 2

Ville forbedre mattekarakteren

Da Josefine Gareid og Nora Helgaker gikk i tiende klasse og drev med forberedelser til matteeksamen fikk de god hjelp av Lina over video. Det begynte de med allerede før jul, og målet var å sikre seg gode karakter på den avgjørende prøven.

– Vi tenkte først at det var rart å ha undervisningen over nett, men så hadde vi en gratis time og så at det fungerte bra, forteller Nora Helgaker. Venninnen Josefine stemmer i og legger til:

– Vi har anbefalt det til flere og nå driver alle med det før eksamen og tentamen. Og alle har vært fornøyde, sier Josefine.

Jentene jobber med matte over nett sammen med personlig lærer Lina. Foto: Sverre Saabye/TV 2

Avtal en uforpliktende prat med en av våre veileder!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Klara Tveit

Går i 2. klasse VGS

Når moren min foreslo privatundervisning holdt det på å klikke for meg. Når jeg skjønte at undervisningen foregikk med en personlig lærer på nett ble jeg med på det, og det er jeg sykt takknemlig for!

Avtal en uforpliktende prat med en av våre veileder!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Avtal en uforpliktende prat med en av våre veiledere!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.