7 tips for å kickstarte skoleåret

Skrevet av

Skrevet av Emma Eriksson

7/21/2020

Unngå å bli utbrent midt i skoleåret – følg disse rådene!

Våre personlige lærere er klare for å hjelpe i alle fag. Få tilbake mestringsfølelsen!

Er du en av de som hvert skoleår skal bli en flittig skoleelev med stålkontroll? Som hvert år tenker at "i år skal jeg begynne å lese tidlig før alle prøver, gjøre alle lekser og ha full kontroll i alle fag"? La dette bli høsten du faktisk får grep om fagene og prøvene som venter - her er noen enkle men effektive tips til en bedre skolehverdag.

 1. Sett deg realistiske mål.
  Det er ingen vits i å gape over for mye på en gang, så skaff deg noen oppnåelige utfordringer. Et godt skritt på veien er å organisere hverdagen din - ta uke for uke, skriv ned hva du må gjøre og hvor mye du skal få til i løpet av uka. Start med litt enkle mål de første ukene og la deg selv kjenne på mestringsfølelsen! Det er utrolig viktig å oppleve mestring for å bygge motivasjon.
 2. Forbered deg til timene.
  På videregående har du rundt 30 skoletimer i uken. Dersom du ikke har forberedt deg til timene vil mange av disse være helt bortkastet. Bare det å lese overskriftene til de relevante sidene i boken kan gjøre at du får mye mer ut av timen. Et tips kan være å bruke 5-10 minutter før hver time på å prøve å få oversikt over hva som skal gjennomgås. Skolen må du være på uansett, så sørg for å mest mulig ut av tiden.
 3. Ta notater.
  Ha orden på notatene dine fra begynnelsen av skolehalvåret, slik at du lett kan finne frem til dem senere. Dette gjør at du sparer mye tid før prøver og innleveringer og ikke minst før eksamen!
 4. Lær deg studieteknikk.
  Mange forbinder studieteknikk med tankekart og fargerike notater, men det kan også være mange andre metoder. Finn din beste måte å jobbe på og bruk det.

  Slik kan du trene hukommelsen og få en læringsboost!
 5. Sov godt.
  Enten det handler om det sosiale eller det faglige på skolen, så gjelder det samme: du presterer dårligere hvis du ikke sover. Du trenger rundt 8 timer søvn hver dag for å prestere optimalt. Legg deg i god tid og slipp å gjespe de første timene på skolen.
 6. Lag lister!
  Det er slitsomt for hjernen å holde styr på alle tingene man skal få gjort. Med lister slipper du dette, og kan bruke hjernekapasiteten på det som virkelig er viktig. Du kan ha ulike lister for ulike fag - en detaljert oversikt over prøver, en uoversiktlig liste med tanker du har hatt og skrevet ned. Alt dette frigjør plass og gir hjernen litt fred.
 7. Prøv en personlig lærer.
  Hvis du synes det er vanskelig å holde motivasjonen oppe, kan du få en ekstra boost ved å ha et par timer med en smart student. Det er vist at 98% av elever lærer bedre med én-til-én-undervisning, som har fordelen av at den kan tilpasses helt til den type læring du får mest ut av. Hos Learnlink møter du en toppstudent som allerede har knekt kodene, og som kan hjelpe deg med å nå målene dine!

Starter barna på ungdomsskolen i høst? Da bør dette være på plass.

Les mer om leksehjelpLes mer om leksehjelpLes mer om leksehjelpLes mer om kodekursLes mer om kodekursLes mer om kodekurs