Dette kan barna lære i sommer

Skrevet av

Jonas

Skrevet av Emma Eriksson

5/5/2021

Det er ikke bare på skolen man lærer! Sommeren er en flott anledning til å la barna lære seg noe nytt og spennende. Fordi de vil, ikke fordi de må!

Lær å kode egne spill med Scratch

Nesten alle gamer, men hvor mange vet hvordan de skal lage spillene selv? Programmet Scratch er et perfekt sted å starte for barn som ønsker å gå fra å konsumere spill til å produsere dem. Man trenger ikke vite noe koding for å komme i gang, og i løpet av kort tid har man laget sitt helt eget spill. Når man koder i Scratch lærer man seg grunnleggende prinsipper i programmering uten at det er vanskelig eller kjedelig, og barna stiller sterkt for når de etterhvert skal lære koding på skolen.

I Learnlink har vi Scratch-kurs som man kan gjøre alene, sammen i grupper eller 1-til-1 med egen kursholder. Klikk på linken under for å lese mer!

Les mer om kurs i Scratch for barn 6 - 10 år

Lær å kode egne spill med Roblox

Om du ikke vet hva Roblox er, så gjør i alle fall barna dine det. Roblox har tatt verden med storm og populariteten ser ikke ut til å avta med det første. En av grunnene til at Roblox er så populært er nettopp at spillene er laget av helt vanlige folk! Når alle kan lage spill blir dannes et univers med ufattelige mange spill å prøve, der kun fantasien setter grenser.

Det er ikke vanskelig å lage egne Roblox-spill og man trenger ikke kunne koding fra før for å gjøre det. CodeAndGo og Learnlink gjentar suksessen med sommerskole i Roblox sommeren 2021. Koding er en del av den nye læreplanen og er et nyttig verktøy man bør ha meg seg videre. Våre kurs kamuflerer læring i Roblox og lar barn både utforske og programmere!

Les mer om kurs i Roblox for barn 8 - 14 år

Lær det som er vanskelig på nye måter

Når man ikke har prøver og lekser hengende over seg er det mulig å få tiden til å virkelig forstå vanskelige temaer fra fagene man har på skolen. Enten det er lesing og skriving, engelsk eller matte som har vært utfordringen det siste året så er det mye man får gjort på en sommer. Noen bruker sommeren til å prate om fotball og gaming på engelsk, og får bedret vokabularet. Andre utforsker grammatikk i Minecraft eller har konkurranser med Duolingo. For barn som trenger å bli bedre i lesing kan kombinasjonen av appen Poio og noen spennende bøker være nøkkelen til å heve nivået over sommeren.

Matte er kanskje det faget aller flest har dårlige opplevelser med i løpet av et skoleår. Dette er synd, fordi matte kan være utrolig givende om man mestrer det! For å få snudd matten til å være noe barna mestrer er det viktig å starte med det helt grunnleggende. Learnlink-forbildene som kjører matteopplegg over sommeren starter som regel fra bunnen av med pluss, minus, ganging og deling. Her kan barna raskt kjenne at de får det til og slipper å være tynget av hull fra tidligere. Når man får til dette kan man gradvis gå videre til nye temaer.

Les mer om leksehjelpLes mer om leksehjelpLes mer om leksehjelpLes mer om kodekursLes mer om kodekursLes mer om kodekurs