Redd skoleresultatene i juni

Max Hauge

Av Emma Eriksson

Friday, May 14, 2021

Dette skoleåret har bydd på utfordringer for mange. Noen har hatt mye hjemmeskole, andre har vært på skolen, men har tenkt mye på smittevern. Nå er sommeren endelig her, men det er fortsatt grep du kan ta for å følge opp barna før de og du tar en velfortjent ferie. Bruker dere denne måneden til å oppsummere litt får de et så godt utgangspunkt for høsten som mulig. Slik går dere gjennom året som var og forbereder dere videre.

Ikke la barna miste læringsgleden. Våre forbilder er klare for å hjelpe i alle fag.

Portrett av personlig lærer Max Hauge
Max Hauge er lærer hos Learnlink og er ekspert på leksehjelp!

Hva sitter og hva er vanskelig?

Etter flere runder med hjemmeskole har du sannsynligvis fått et innblikk i skolehverdagen til barnet ditt som du aldri har hatt før. Med utgangspunkt i det kan dere sette dere ned sammen og undersøke hva som sitter av fagstoff og hva som har vært vanskelig og som barnet ditt ikke har helt kontroll på. Da blir det lettere for deg å finne passende oppgaver, og kanskje lage et lite læringsopplegg for sommeren. Dette er vi personlige lærere godt trent i og kan hjelpe deg med et skreddersydd opplegg.

Dette kan jeg ikke

Når du har avdekket kunnskapshullene må dere finne ut av hvilken måte dere ønsker å tette de på. Man trenger ikke sitte inne og pugge regnestykker for å lære. Bland lek og læring i ferien, det finnes mange morsomme oppgaver der ute! Bruk læringsressurser du finner på nett, men vær kritisk, og tenk igjennom hvor mye læringsutbytte barnet faktisk får av å “se denne filmen om denne personen”. Det er absolutt mange gode dokumentarer og bøker dere kan se og lese sammen i sommer, men søk kunnskap, ikke underholdning.

Les her om hvordan du kan trene hukommelsen din

Still sterkt til skolestart for å ikke falle bak

Da mange av fagene i neste skoleår bygger på kunnskapen fra året før, er det å bruke juni til å preppe veldig smart. I tillegg gir det ekstra mestringsfølelse å gå inn i ferien vel vitende om at barnet ditt er á jour med læringsmålene, og klar for nye utfordringer til høsten! Til slutt, viktigst av alt, vær fornøyde med det dere og barna har fått til i år og anerkjenn at dette har vært en spesiell situasjon. Dere fortjener en applaus!

Lag dere noen mål for å gjøre jobbingen mer effektiv! Slik oppfordrer du barna dine til å jobbe målrettet.

Til deg som begynner på videregående i høst

Mange er nervøse for overgangen til videregående og de store endringene. Still forberedt for å få mest ut av læringen!

Les mer

Dette kan barna lære i sommer

Det er ikke bare på skolen man lærer! Sommeren er en flott anledning til å la barna lære seg noe nytt og spennende.

Les mer

Når barna ikke vil gjøre leksene

Hvordan hjelper du barnet ditt når de virkelig ikke vil gjøre lekser? Prøv disse triksene neste gang dere står fast.

Les mer