Undervisning

May 9, 2024

3 apper som gjør deg bedre på skolen

Det er apper for alt mulig i dag. Vaskemaskinen, air-fryeren og støvsugeren kommer alle med egne varianter, og selv om det kanskje ikke er noen grunn til å dele hvor bra klesvasken din gikk på Facebook, er det hvertfall mulig. Skole- og studiemiljøet har også mange apper, og det å navigere gjennom alle, for å finne de som faktisk er verdt noe, er vanskelig. Derfor tenkte jeg å dele hvilke som har blitt mine beste følgesvenner de siste årene.

Forest

Forest er en form for stoppeklokke som brukes for å hjelpe deg å gjennomføre den såkalte pomodoro-teknikken. Det er når man setter av en viss tidsperiode hvor man skal jobbe med skole - og ingenting annet, for så å ha et bestemt antall minutters pause. Teknikken brukes av veldig mange studenter, og er veldig bra for å trene konsentrasjonsevnen. 

På forest går du inn og velger hvor mange minutter du ønsker å jobbe, og så trykker du start, og hvis du da gjør noe annet på telefonen, visner treet du plantet. 

Det er kanskje lett å tenke “hvorfor ikke bare bruke stoppeklokken på telefonen?”, og det er så klart fullt mulig det, men det er noen grunner til at jeg bruker Forest i steden. Den er veldig enkel å bruke, samtidig som den gir deg full oversikt over hvor mange timer du har konsentrert deg den siste dagen, uken, måneden og året, slik at du enkelt kan vurdere hvor bra/mye du jobber. I tillegg er det et stort fellesskap av studenter som bruker Forest, noe som er med å gi en følelse av tilhørighet, samtidig som du kan finne studiepartnere som kan holde deg ansvarlig for hvor mye du øver.

Anki

En av de beste måtene å bli bedre på skolen er ved å bruke “active recall”. Det er når du aktivt må hente frem informasjonen som du prøver å lære deg. For dette er ingenting bedre enn Anki. 

Anki er en app som tilbyr digitale puggekort (flashcards), og en fantastisk algoritme som hjelper deg når du øver. Det er mange forskjellige korttyper du kan lage i Anki, alt fra helt vanlige til bildebaserte. I tillegg kan du legge inn ekstra informasjon på kortene.

Noe av det beste med Anki, i tillegg til algoritmen som gjør alt arbeidet med å fordele riktige spørsmål til riktig tid for deg, er at du kan ha den med deg over alt. Hvis du sitter på bussen, eller venter i kø, er det ingenting som hindrer deg fra å kjøre gjennom noen spørsmål, og bli enda mer klar for prøven.

Trello

En viktig ting som elev er å ha oversikt over alle innleveringene dine, alt det du skal lese, og alle prøvene du har. En av de beste måtene å gjøre dette på er ved å bruke Trello. Det er en app/nettside som lar deg lage digitale huskelister. 

Det er flere store fordeler med å ha huskelisten din digitalt. Først og fremst har du tilgang til den over alt i verden. Det gjør det både lettere å alltid ha oversikt over hva du må gjøre nå, men det er også lettere å legge inn nye oppgaver du får. En annen fordel med Trello er at hvert punkt på huskelisten kan inneholde store mengder informasjon. Det er mulig å legge til dokumenter, nettsider, videoer, osv. slik at alt du vet om et prosjekt kan lagres på samme sted. Disse punktene på huskelisten kan også deles med andre, slik at samarbeidet på et gruppeprosjekt blir enklere. 

Alle disse appene bruker jeg flere ganger hver dag, og de har gjort skolehverdagen mye enklere. Jeg håper derfor at dere også kan få noe ut av de, samtidig som det er viktig å huske at det viktigste for hvordan det går på skolen er hvor mye og hvor bra innsats som legges inn.

Forfattet av

Anders Skavhaug

Økonomi og drift
Kontakt teamet

Bidragsgivere

Ønsker du å bli kontaktet av oss?

Vi tar kontakt så fort vi kan 🙌

Har dere spørsmål?
Send de til support@learnlink.no 😊
Oops! Noe gikk galt.

Ønsker du å bli kontaktet av oss?

Vi tar kontakt så fort vi kan 🙌

Har dere spørsmål?
Send de til support@learnlink.no 😊
Oops! Noe gikk galt.

Ønsker du å bli kontaktet av oss?

Vi tar kontakt så fort vi kan 🙌

Har dere spørsmål?
Send de til support@learnlink.no 😊
Oops! Noe gikk galt.

Ikke gå glipp av disse sakene:

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Få tilgang på våre introduksjonskurs, gratis!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.