Sommercamp

April 4, 2024

Jenter er helt rå på koding!

Jenter er helt rå på koding! Det er mange som tror at gutter er enda flinkere, og det er bare tull. Det er på grunn av en stereotype som er ute og går om at gutter er mer egnet til analytiske og tekniske oppgaver. Dessuten påpeker mange at vi mangler damer innenfor koding å se opp til. Noe av dette er sikkert sant – vi merker at det er veldig mange menn som jobber med koding. Derfor tenker vi at det kan være viktig å heie litt ekstra på jentene på kurs, og hos oss er selvsagt alle velkommen! Her er noe av det vi gjør for at det skal bli ekstra gøy å sende datteren din på kurs.

Om sommerne har vi pleid å tilby egne jentegrupper på sommercamp! Men trenger vi det, spør du kanskje? Det er jo sånn at jenter er minst like flinke som gutter til å kode – jo, det spiller faktisk ingen rolle! Likevel ser vi at det er flere gutter som studerer koding og jobber med koding. Derfor har vi pleid å heie litt ekstra på jentene, og vi ser at det er en endring på gang! Vi får nemlig oppleve at de unge i dag som kommer på kursene våre, i større og større grad også er jenter, og vi har troa på at den endringen vi ser vil merkes i resten av samfunnet om noen år! Det er derfor vi synes at denne jobben er så spennende, vi får et innblikk i fremtiden – og vi gleder oss til fremtiden!

Man trenger ofte også et forbilde, og siden så mange gutter har pleid å kode før, er det færre jenter som koder og kan være et forbilde. Men vi har så mange flinke og hyggelige unge damer som har kodeundervisning i Learnlink, som man blant annet ser i noen av lærevideoene våre! Det vi tror, er at jentene som går på kodekurs i dag, kan være forbilder for andre jenter fremover.

La oss håpe at vi slutter å tenke at koding er for gutter, det er nemlig en gammeldags tanke som er helt feil! Som vi snakket om i denne bloggartikkelen, er jenter også gamere, og både jenter og gutter er like smarte og kreative.

En historie fra kurs vi gjerne forteller startet for to år siden. Da kom det nemlig en jente som var litt nervøs for å være med på kurs, fordi hun var redd for at det ikke er flere jenter med. Hun møtte en gjeng med jenter som hun kodet med, og alle sammen var også med på koding sammen igjen i fjor, og da fikk vi beskjed om at det var viktig å være i samme gruppe, for de ville kode mer! Det må vi kunne kalle en suksesshistorie der man finner nye venner med like interesser.

Derfor går vi nå over til å ha grupper for alle på sommercamp, uten egne grupper for jenter. Men om du som forelder er opptatt av at datteren din skal få være med andre jenter, ingen grunn til å frykte! Vi setter alltid pris på å høre ønskene deres, og vi klarer overraskende ofte å ta hensyn til det dere ønsker – for eksempel at venner går sammen, eller at det er en kvinnelig lærer og en kvinnelig gruppe. Det vi kan love – er at vi sier hvor mange jenter som er på gruppen, og så har dere fleksibilitet til å bytte grupper, kurs eller til og med uke!

Forfattet av

Eirik Andreas Albretsen

Kursansvarlig og spillutvikler
Kontakt teamet

Bidragsgivere

Ønsker du å bli kontaktet av oss?

Vi tar kontakt så fort vi kan 🙌

Har dere spørsmål?
Send de til support@learnlink.no 😊
Oops! Noe gikk galt.

Ønsker du å bli kontaktet av oss?

Vi tar kontakt så fort vi kan 🙌

Har dere spørsmål?
Send de til support@learnlink.no 😊
Oops! Noe gikk galt.

Ønsker du å bli kontaktet av oss?

Vi tar kontakt så fort vi kan 🙌

Har dere spørsmål?
Send de til support@learnlink.no 😊
Oops! Noe gikk galt.

Ikke gå glipp av disse sakene:

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Få tilgang på våre introduksjonskurs, gratis!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.