Kurs

August 9, 2023

3 grunner til at vi holder jentekurs

Fra min tid på barneskolen husker jeg hvordan grupper ble nøye delt inn i like mange gutter og jenter, og hvordan man alltid ble sittende gutt og jente. Dette er bra. Av erfaring blir det mindre bråk og mer jobb, samtidig som man lærer seg å jobbe med og bli kjent med andre enn den nærmeste vennegjengen. Fremdeles velger vi i Learnlink å kjøre egne jentegrupper på kodekursene våre, hvorfor det?

Trygt miljø – Bli en del av et hyggelig og trygt miljø!

Det er flere fordeler med fysiske kodekurs. Først og fremst er det en arena hvor barn møtes og kan stifte vennskap om felles interesser. Vennskap som opprettholdes gjennom spill og spillutvikling i hverdagen. Videre er det også et relativt kort og intensivt kurs, noe som gjør det lettere for barna å bygge på det de lærte foregående dager, og dermed oppnå større mestringsfølelse.

Samtidig er våre PROs til stede, og veileder dem gjennom kursopplegget, slik at de kan få tett oppfølging hvis det er noe de lurer på. Barna blir nødt til å samarbeide, og utvikle ferdighetene innen problemløsning i grupper. Samtidig som alt av opplegget foregår i barnas favorittspill. Dette er ferdigheter de kan ta med seg hjem, og videreutvikle på egenhånd.

Samhold – Finn venninner med like interesser!

Videre er gruppene en samling av likesinnede jenter, noe som gjør det lettere å få seg venner, og dette kan være med å kultivere interessen for koding og spill. En vennegjeng som har de samme verdiene og interessene kan fremme læring og utvikling gjennom støtte og konkurranse. En slik gjeng kan være uvurderlig for personlig utvikling.

En kvinnelig instruktør er med å bygge opp under dette. For barn er det vanlig å finne noen å se opp til, og et forbilde kan være sentralt i utvikling av interesser og meninger. Og som min tidligere historielærer viste meg gjennom et leserinnlegg i lokalavisen; er det å kunne kjenne seg igjen i en person essensielt for et forbilde. Med våre kvinnelige instruktører prøver vi å vise barna at koding også er en jenteting!

Vi trenger flere hoder – Bli en del av fremtidens verden!

Den siste grunnen handler om oss alle som en helhet og om hver enkelt. Som en helhet står vi ovenfor mange problemer og muligheter. For at det skal være mulig å løse det som må løses og å oppnå det som er mulig trenger vi så mange hoder som mulig. Vi er avhengig av å også få jentene med på laget, og alt vi kan gjøre for at de skal bli med, bør vi gjøre.

Samtidig er koding og spill noe som kan gi stor glede og mange muligheter for hver enkelt. All den gleden som spesielt gutter opplever verden over med store spillfelleskap og prosjektbygging med kode, bør også være mulig for jentene å oppleve. Og vi mener jentekurs er et steg på veien for å få det til!

Forfattet av

Bidragsgivere

Ønsker du å bli kontaktet av oss?

Vi tar kontakt så fort vi kan 🙌

Har dere spørsmål?
Send de til support@learnlink.no 😊
Oops! Noe gikk galt.

Ønsker du å bli kontaktet av oss?

Vi tar kontakt så fort vi kan 🙌

Har dere spørsmål?
Send de til support@learnlink.no 😊
Oops! Noe gikk galt.

Ønsker du å bli kontaktet av oss?

Vi tar kontakt så fort vi kan 🙌

Har dere spørsmål?
Send de til support@learnlink.no 😊
Oops! Noe gikk galt.

Ikke gå glipp av disse sakene:

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Få tilgang på våre introduksjonskurs, gratis!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.