Undervisning

March 28, 2024

Hvordan kan du hjelpe barnet ditt å bli klar for eksamen?

Nå er eksamensperioden like rundt hjørnet. Som forelder til en ungdomsskole- eller videregåendeelev, forstår du nok spenningen og presset som følger med eksamensperioden. Det er en tid full av muligheter, men også utfordringer. Å støtte barnet ditt gjennom denne fasen er avgjørende, og det er flere måter du kan bidra til at de føler seg mer forberedt og mindre stresset. Her er noen nøkkeltips for å hjelpe ungdommen din med å bli klar for eksamen.

Sett opp en studieplan

Det er ikke for sent å sette inn støtet mot eksamen, men øvingstiden kan utnyttes på ulike måter. For å få det beste ut av øvingen er det viktig å øve på en smart måte. Det er nyttig å lage en studieplan for øvingen. 

En velorganisert studieplan er grunnlaget for god eksamensforberedelse. Hjelp barnet ditt med å lage en realistisk plan som deler opp studiematerialet i håndterbare deler. Sørg for at planen også inkluderer pauser, da det er viktig å balansere hardt arbeid med nødvendig hvile. Studieplanen bør dekke alle deler av pensum. Temaer som ble dekket i starten av skoleåret bør friskes opp. Videre er det en fordel å sette av en større del av øvingen til vanskeligere temaer. 

Hvordan øve effektivt

Å øve på varierte problemtyper er hensiktsmessig for å bygge fleksibilitet i problemløsning. Det kan være nyttig å samle nøkkelkonsepter og formler fra hvert tema, og få oversikt over hvilke formler som forventes at er kjent til del 1 på eksamen. En annen fordel er å øve på å forklare løsningene sine trinn for trinn skriftlig og muntlig. Dette fremmer klarhet i tenkning og viser forståelse på eksamen.

Å øve på tidligere eksamensoppgaver kan gi verdifull innsikt i eksamensformatet og typen spørsmål som kan forventes. Dette kan også hjelpe ungdommen din med å bli mer komfortabel med eksamenssettingen og forbedre tidsstyringen deres. Testing av seg selv under tidspress gjennom å velge ut et eksamenssett som man skal løse som om det var eksamen, kan også forbedre ens evne til å håndtere eksamenssituasjoner effektivt.

Videre er mengdetrening verdifullt i øving fram mot eksamen. Mengdetrening er en kritisk komponent i matematisk læring, hvilket betyr regelmessig og gjentatt øving over tid. Dette tilnærmingen tillater hjernen å danne sterkere minner om det lærte materialet. Ved å sette av korte, spesifikke tider for matematikkøving i hverdagen, kan studenter utvikle en rutine som føles mindre overveldende, samtidig som effekten av læringen maksimeres.

Opprett et godt studiemiljø

Et rolig og komfortabelt studiemiljø kan gjøre underverker for konsentrasjonen. Sammen med ungdommen din, finn et sted i hjemmet hvor de kan studere uforstyrret. Sørg for god belysning, tilgang til alle nødvendige materialer og fjern potensielle distraksjoner.

Støtt, men ikke overvåk

Det er viktig å vise støtte og interesse for barnets forberedelser, men prøv å unngå å mikrostyre. Tillit og autonomi kan motivere dem til å ta ansvar for sin egen læring.

Hvordan privatundervisning kan løfte eksamensforberedelsene

I øvingen kan det oppstå faglige utfordringer som kan virke overveldende for ungdommen din. Her kommer privatundervisning inn som engame-changer. Privatundervisning tilpasset individuelle behov kan gi dybde innsikt i fagstoffet, bygge selvtillit og effektivt lukke kunnskapshull. Ved å velge en kvalifisert lærer gjennom en pålitelig plattform for privatundervisning på nett, får din ungdom tilgang til:

Personlig tilpasset: Personlig tilpasset læring som fokuserer på deres spesifikke utfordringer

Fleksibilitet: Fleksibilitet til å lære når og hvor det passerbest, uten stresset med å tilpasse seg faste timeplaner

Oppmerksomhet: En-til-en-oppmerksomhet som sikrer at de forstår hvert konsept før de går videre.

Øyeblikkelig: Muligheten til å stille spørsmål og få øyeblikkelige svar, noe som er uvurderlig før eksamen

Eksamensperioden er en utfordrende tid, men med riktig forberedelse kan den bli en mulighet for vekst og mestring.

Forfattet av

Nora Tepstad

Driftsassistent
Kontakt teamet

Bidragsgivere

Ønsker du å bli kontaktet av oss?

Vi tar kontakt så fort vi kan 🙌

Har dere spørsmål?
Send de til support@learnlink.no 😊
Oops! Noe gikk galt.

Ønsker du å bli kontaktet av oss?

Vi tar kontakt så fort vi kan 🙌

Har dere spørsmål?
Send de til support@learnlink.no 😊
Oops! Noe gikk galt.

Ønsker du å bli kontaktet av oss?

Vi tar kontakt så fort vi kan 🙌

Har dere spørsmål?
Send de til support@learnlink.no 😊
Oops! Noe gikk galt.

Ikke gå glipp av disse sakene:

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Få tilgang på våre introduksjonskurs, gratis!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.