Undervisning

March 14, 2024

Hvordan kan opptaksregler påvirke ungdommen din?

Som forelder er det ingen høyere prioritet enn å sikre at barna dine har de beste mulighetene for suksess, spesielt når det kommer til deres utdanning. Med forslagene om å endre opptakssystemet til høyere utdanning i Norge, står mange foreldre overfor nye spørsmål og bekymringer: Hva vil dette bety for barnas fremtid?

Hva består endringene av?

Forslaget som ligger framme nå er en helomvending av opptakssystemet. En av de største endringene handler om å fjerne privatisteksamen for fag elevene allerede har karakter i. Dette betyr at det blir viktigere enn noensinne å treffe på første forsøk.

Mulighet eller hindring?

For noen representerer disse endringene en hindring - en dør som lukker seg for muligheten til å rette opp vitnemålet. Uten denne muligheten kan det føles som at fremtiden blir bestemt av den personen eleven er ved 18-19 år. Ikke alle har alt på plass når en er 18 år av forskjellige grunner. På den andre siden, åpner disse endringene også for en ny mulighet – en sjanse til å omfavne utdanning på en mer meningsfull måte fra starten. Det blir viktigere for foreldre å finne gode måter å veilede ungdommen gjennom et mer bevisst og forberedende akademisk løp, utrustet for livet, ikke bare for eksamener.

Muligheter for høy gevinst

En oppside med disse endringene er at konkurransen inn mot studier som medisin eller jus vil minske. Når færre får høye karaktersnitt vil presset for å få et vitnemål med bare 6-ere minske, og gi større rom for at elever ikke mestrer alle fag til samme grad. Dette gjør at elevene i realiteten ikke trenger å ta opp fag de ikke trenger eller høyne snittet sitt. Det betyr også at de som treffer godt med en gang har større sjanse for å komme inn på sitt drømmestudie.

Privatundervisning som din ultimate partner

I et landskap hvor utdanningsveiene endres, står privatundervisning fram som en uvurderlig partner for foreldre og elever som sikter mot akademisk suksess. Den kommende omstruktureringen av opptakssystemet understreker betydningen av å oppnå de beste resultatene tidlig. Men dette er ikke en hindring; det er en gyllen mulighet. 

Vi forstår bekymringene som kommer med endringene og ønsker å omvandle dem til muligheter for ditt barn. Våre erfarne og engasjerte lærere tilbyr mer enn bare kunnskap; de gir elevene verktøyene de trenger for å lære effektivt, tenke kritisk, og utvikle en dypere forståelse av materialet. Sammen kan vi sikre at ditt barns første forsøk er deres beste – åpne dørene til deres fremtidige studier og karriereveier.

Ta steget i dag, avtal en kostnadsfri kartleggingstime med en av våre erfarne lærere.

Forfattet av

Lise Mari Roaldsnes-Sæther

Undervisningsansvarlig
Kontakt teamet

Bidragsgivere

Ønsker du å bli kontaktet av oss?

Vi tar kontakt så fort vi kan 🙌

Har dere spørsmål?
Send de til support@learnlink.no 😊
Oops! Noe gikk galt.

Ønsker du å bli kontaktet av oss?

Vi tar kontakt så fort vi kan 🙌

Har dere spørsmål?
Send de til support@learnlink.no 😊
Oops! Noe gikk galt.

Ønsker du å bli kontaktet av oss?

Vi tar kontakt så fort vi kan 🙌

Har dere spørsmål?
Send de til support@learnlink.no 😊
Oops! Noe gikk galt.

Ikke gå glipp av disse sakene:

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Få tilgang på våre introduksjonskurs, gratis!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.