Kurs

February 7, 2024

Har barnet ditt autisme eller ADHD?

Som kursansvarlig får jeg ofte følgende spørsmål fra foreldre: Kan man være med på kodekurs med autisme eller ADHD? Og vet dere hva? Det korte svaret jeg ønsker å gi er ja! Samtidig skjønner jeg spørsmålet godt, for ingen her i Learnlink har i skrivende stund utdannelse i spesialpedagogikk, og jeg hører at dere ofte tar mange ekstra hensyn og undersøker nøye på forhånd når det er snakk om en ny fritidsaktivitet. Selv uten spesialpedagogikk, er vi god på en ting: Vi finner de små justeringene som gjør at hvert enkelt barn kan skinne, med eller uten diagnose.

Nå vet jeg godt at ordene 'autisme' og 'ADHD' kommer med en hel haug av forutinntatte meninger og antakelser. Vi ser på de diagnosene som forskjellige måter hjernen kan fungere på. En diagnose kan også være en stor fordel for både kreativiteten og interessen for koding! Samtidig kan det også kreve litt ekstra oppmerksomhet og tilrettelegging.

Jeg vil gjerne fortelle litt om hvordan vi opplever at disse diagnosene utarter seg på kurs. Det er nemlig veldig individuelt! Noen barn kan ha det litt vanskeligere med sosiale situasjoner, mens andre kan sitte utolmodige og ha lyst å reise ut og bevege seg. Og det er helt i orden! Vi elsker mangfoldet og de unike perspektivene barna bringer til bordet.

Ta for eksempel barna som finner det sosiale landskapet litt vanskelig å navigere. Vi søker alltid veier å inkludere dem på som føles naturlig og støttende. Eller de som kanskje trenger ting forklart på en litt mer direkte måte med tydelige beskjeder. Det handler om å møte dem hvor de er, med åpenhet og en tålmodighet. Det å ha evnen til å se hvert enkelt barn er alltid en egenskap vi ser etter i våre instruktører, og noe vi minner ofte om i våre møter og opplæringer.

Og ja, jeg hører dere, 90 minutter virker som en evighet for et barn som bobler over av energi. Men det er her vår magi kommer inn. Vi legger inn pauser, vi skifter oppgaver, og vi sørger for at hver enkelt finner noe de virkelig kan grave seg ned i. Koding er tross alt et eventyr, og hvem liker vel ikke å utforske?

Det jeg ønsker å oppfordre til er dette: Kom og gi det et forsøk. Vi har sett så mange barn blomstre gjennom disse kursene, finne nye venner, og ikke minst, oppdage en lidenskap for koding de ikke visste de hadde. Og hvis det å sitte i et kodekurs med andre i 90 minutter i strekk virker litt for mye, så har vi også privatundervisning. Det er din reise, og vi er her for å guide deg, enten det er i små skritt eller store sprang.

Til slutt er det viktig for meg at du vet at vi gjerne tar en prat, spesielt med tanke på at det er så individuelt og unikt hvordan diagnosen utarter seg. I tillegg: Om det er noe spesielt du lurer på om hvordan vi kan gjøre opplevelsen fantastisk for akkurat ditt barn, så er det bare å ta opp telefonen eller skrive en melding i snakkeboblen nede i hjørnet av nettsiden vår. Vi bygger disse kursene rundt barna deres, og hver eneste tilbakemelding hjelper oss å gjøre dem enda bedre.

Forfattet av

Eirik Andreas Albretsen

Kursansvarlig og spillutvikler
Kontakt teamet

Bidragsgivere

Ønsker du å bli kontaktet av oss?

Vi tar kontakt så fort vi kan 🙌

Har dere spørsmål?
Send de til support@learnlink.no 😊
Oops! Noe gikk galt.

Ønsker du å bli kontaktet av oss?

Vi tar kontakt så fort vi kan 🙌

Har dere spørsmål?
Send de til support@learnlink.no 😊
Oops! Noe gikk galt.

Ikke gå glipp av disse sakene:

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Få tilgang på våre introduksjonskurs, gratis!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.