Kurs

April 14, 2023

Skjermtid i sommerferien?

Hva skal barna bruke tiden sin på i sommer? Skal det bygges trehytte? Skal de ut bade, eller kanskje lære seg å stå på skateboard? Hva skal de gjøre hvis alle vennene er hjemme, eller hva skal de hvis ingen er hjemme? I dag er det for mange barn enkelt å vite hva de skal velge; de kan nemlig bare sette seg ned fremfor PC-en eller telefonen. Der kan de gjøre alt sammen, når de vil. Igjennom Roblox og Minecraft kan de prøve å bygge hus, de kan dra påoppdagelsesferd eller de kan stå på skateboard, og alt dette sammen med venner, uansett hvor i verden de er. Men denne leken og spillgleden kan utvides, gjennom at barna lærer å utvikle sine egne spill, hvor de kan gjøre ting helt deres eget.

Hva er sommerkurs?

I sommer arrangerer vi i Learnlink for andre år, fysiske kodekurs. Deter et kurs som i år holdes på Visma Nydalen og Epicenter. Det blir avholdt flere typer kurs, på ulike nivåer. Alt fra Roblox til Minecraft til Python. Roblox kursene handler om å lage egne spill. Spilldesign og programmering kombineres for å lage interaktive spill med et personlig preg. Det er fire ulike nivåer, lagt til rette for at noen som aldri har brukt PC får det til, og for at de med flere kurs allerede bak seg, får utfordringer som passer til ferdighetene sine. Det er også mulig å være med på Minecraft-kurs. Der brukerman Minecraft Education edition til å enten lære seg de grunnleggendekonseptene innen koding, gjennom blokk-programmering, eller å begynne å lære litt Python, et av de største programmeringsspråkene i dag. Gjennom opplegget får barna klar veiledning, og hjelp, slik at de får laget egne verdener ogspill som svarer til noen av deres egne ønsker.

Hvorfor sommerkurs?

Det er flere fordeler med fysiske kodekurs. Først og fremst er det en arena hvor barn møtes og kan stifte vennskap om felles interesser. Vennskap som opprettholdes gjennom spill og spillutvikling i hverdagen. Videre er det også et relativt kort og intensivt kurs, noe som gjør det lettere for barna å bygge på det de lærte foregående dager, og dermed oppnå større mestringsfølelse. Samtidig er våre PROs til stede, og veileder dem gjennom kursopplegget, slik at de kan få tett oppfølging hvis det er noe de lurer på. Barna blir nødt til å samarbeide, og utvikle ferdighetene innen problemløsning i grupper. Samtidig som alt av opplegget foregår i barnas favorittspill. Dette er ferdigheter de kan ta med seg hjem, og videreutvikle på egenhånd.

Sommerkurs hos Learnlink er en gøy og spennende aktivitet, som kombinerer læring med barnas hobby. Det er en introduksjon til noe av det viktigste å lære seg i dagens samfunn, samtidig som det er en uke med lek forbarna!

Forfattet av

Anders Skavhaug

Økonomi og drift
Kontakt teamet

Bidragsgivere

Ønsker du å bli kontaktet av oss?

Vi tar kontakt så fort vi kan 🙌

Har dere spørsmål?
Send de til support@learnlink.no 😊
Oops! Noe gikk galt.

Ønsker du å bli kontaktet av oss?

Vi tar kontakt så fort vi kan 🙌

Har dere spørsmål?
Send de til support@learnlink.no 😊
Oops! Noe gikk galt.

Ønsker du å bli kontaktet av oss?

Vi tar kontakt så fort vi kan 🙌

Har dere spørsmål?
Send de til support@learnlink.no 😊
Oops! Noe gikk galt.

Ikke gå glipp av disse sakene:

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Få tilgang på våre introduksjonskurs, gratis!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.